Bank in Shop
14.07.2015

Bank in Shop

Previously located in a mountain valley, the branch of the Glarner Kantonalbank (Bank of Glarus) is relocating to a shopping mall and moving closer towards its customers. The service concept is comprised of three distinct zones; a publicly accessible self-service area, one consisting of attended desks for brief consultations, cash desk and high value zone, as well as a private one with the option for a discreet meeting in a consulting room. Through the customers? movements and the 3D patterned brand wall, a lively and ever changing eye-catcher is created, transforming its look depending on position and light incidence. The depth-of-field effect is creating a strong impression without having to rely on animations or screens of any kind. Glazed OSB panels, a natural material, are used extensively. The metal angles, arranged in various orientations and reflecting shades of red, are causing the aforementioned visual effect. The design of the customer area's furnishing is capturing themes of a rugged mountain landscape and of winter, evoking a pictorial appearance. A high customer acceptance from diverse target groups is convincing for developers and employees alike.
Object:
Bank of Glarus
Architecture:
Bauleitung Fuchsbau Architekten Näfels
Design:
Gehri AG
Realization:
Gehri AG
quadro-linea

quadro-linea

quadro-linea Furniture system with scope for design and different finishes, won the red dot design award 2008

>>

We bring change to your Space

We bring change to your Space

Individual interior Solutions for private and business rooms,
with focus on erconomic, funcional and enduring design

>>

Review swissbau 12

Review swissbau 12

>>

Engineering for architects

Engineering for architects

Our Specialists help you to develop your personal solution, according to Place in measure and material.

>>

news

24.04.2017
inbox modular space
plus >>
01.07.2016
Swisscraft in Nairobi
plus >>
27.06.2016
On the board of lake of geneva
plus >>
02.03.2016
Nomination for Architecture and Marketingaward 2016
plus >>
14.11.2015
Raiffeisen Wasseramt Mitte new concept
plus >>
28.10.2015
SBB Ankunft Genf Balexert / Mobile Store
plus >>
14.07.2015
Bank in Shop
plus >>
21.02.2015
Medtronic RTG Showroom
plus >>
30.11.2014
Hypi Meisterschwanden
plus >>
19.08.2013
Vola & Leo
plus >>
13.12.2010
Neugestaltung der Kundenhalle bei der Walliser Kantonalbank in Sierre
plus >>
30.08.2010
We bring down the price for divisio
plus >>
18.01.2010
carton in form fascinates
plus >>
15.05.2009
rich in contrast
plus >>
12.05.2009
seemingly open
plus >>
15.01.2009
Headquarters of the Appenzell Cantonal Bank
plus >>
27.12.2008
Play with Structure
plus >>
23.06.2008
red dot design award 2008 for quadro-linea
plus >>
23.06.2008
and another red dot design award 2008 for divisio
plus >>
18.06.2008
Gehri 40-years anniversary
plus >>
14.06.2008
Raiffeisenbank Möhlin
plus >>
10.06.2008
liviano ellips
plus >>
03.04.2008
First-class reception
plus >>
28.01.2008
inviting friendly Bank Raiffeisen Genèva
plus >>
Gehri | Planning & Production of interior facilities | CH-3270 Aarberg | Tel: +41 (0) 32 392 44 44 | 12.18.2017
swiss made